Ο Ακάθιστος Ύμνος στην Ιερά Μητρόπολή μας

Την Παρασκευή 19 Απριλίου 2024, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Ανδρέας χοροστάτησε στην ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου προς την Υπεραγία Θεοτόκο και έψαλλε την Α’ στάση των Χαιρετισμών στον αποκατεστημένο από τους σεισμούς Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου στο Αρκαλοχώρι. Ο προϊστάμενος της ενορίας, π. Ιωάννης Καπελλάκης σε συνεργασία με τον Πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεως, Πανοσ. Αρχιμ. Επιφάνιο Ζαχαράκη μετά του ενοριακού Συμβουλίου και τους ενορίτες, επειδή οι ακολουθίες τελούνταν σε αίθουσα, ανακαίνισαν και αποκατέστησαν το ναό, για να καλύπτει τις θρησκευτικές ανάγκες της ενορίας, δοθέντος ότι ο καθεδρικός Ναός της Μεταμορφώσεως έχει μεγάλες καταστροφές από τον σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου 2021.
Ο σεπτός Ποιμενάρχης μας, ομίλησε καταλλήλως για το λαμπρό και Πανσεβάσμιο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου ενώ ευχαρίστησε όσους συνετέλεσαν στην ανακαίνιση και αποκατάσταση του Ιερού Ναού. Παρέστησαν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδος κ. Βασίλης Κεγκέρογλου καθώς και Αντιδήμαρχοι του Δήμου.

Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος μετέβη στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Ανδρέα Αρχιεπισκόπου Κρήτης του Ιεροσολυμίτου, όπου χοροστάτησε της ακολουθίας, ψάλλοντας την Α’ και Δ’ στάση των Χαιρετισμών. Τέλος, ο σεπτός Ποιμενάρχης μας ομίλησε για τα μηνύματα που μας προσφέρει ο Ακάθιστος Ύμνος καθώς και για το πόσο σημαντικό είναι να βρισκόμαστε αυτή την ημέρα στις Εκκλησίες μας, ενώ ευχήθηκε καλή πορεία προς την αγία και Μεγάλη Εβδομάδα.

Απο τον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου

Απο τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Ανδρέα